Chape voor vloerverwarming Oostrozebeke

Chape voor vloerverwarming in Oostrozebeke aangelegd door Nico Rollez, ➡️meest geschikt in combinatie met vloerverwarming ➡️ voor een optimale warmtegeleiding

Chape voor vloerverwarming in Oostrozebeke heeft een aparte samenstelling in functie van de warmtegeleiding én de opbouwhoogte. Deze laatste blijft meestal beperkt tot zeer beperkt. In die gevallen is vloeibare chape meest aangewezen omdat hier een dun laagje volstaat, ook en vooral wat de sterkte betreft. Onder de vloeichapes zijn 2 soorten te onderscheiden:

Wijzelf van chapewerken Nico Rollez verkiezen de cementgebonden variante om een aantal technische redenen.  

Chape voor vloerverwarming te Oostrozebeke voldoet best aan enkele voorwaarden

Bij chape voor vloerverwarming te Oostrozebeke gaat het om een buizennetwerk waartussen overal gelijkmatig opvulling moet komen. Dikwijls kan slechts een dunne toplaag aangelegd worden die toch voldoende sterkte heeft. Bovendien is een goede geleiding van de chape nodig, dit in functie van het rendement van de vloerverwarming. Om al die redenen is cement vloeichape de beste oplossing. Deze 3-componenenten vloeibare chape is gemakkelijk te plaatsen, verdeelt zich mooi egaal, droogt geleidelijk uit en is toepasbaar in zowel kleine als grote ruimten, badkamers inbegrepen.

Het verschil met anhydriet chape bespreken we onder de pagina cementgebonden vloeichape.

Richtlijnen voor het opstarten van vloerverwarming: aanbevolen opstook- en afkoelprotocol

Vloerverwarming voor het eerst opstarten, doe je best volgens het boekje. De richtlijnen zijn er om barsten en scheuren uit te sluiten. Hou je thermometer, uurwerk en de ketel in de gaten.

 

  • Vloerverwarming wordt bij voorkeur opgestart ongeveer 7 dagen na de plaatsing van de vloeichape. Bij traditionele chape mag dit ten vroegste na 28 dagen.
  • Start op met een watertemperatuur (af te lezen van de verwarmingsinstallatie) die ca. 5°C hoger ligt dan de omgevingstemperatuur van de betreffende ruimte.
  • Verhoog de watertemperatuur iedere 24 uur met 5°C totdat er een temperatuur van 25°C is bereikt in de ruimte.
  • Hou deze watertemperatuur minstens 24 uur aan.
  • Verlaag daarna de watertemperatuur om de 24 uur met 5°C, net zolang tot de starttemperatuur weer is bereikt.